Online zichtbaarheid, hoe doe ik dat dan?

Word jij al gevonden door jouw klant?

“Ik heb toch een website, hoezo moet ik mijn online zichtbaarheid vergroten?” “Ik heb iemand voor de sales in mijn bedrijf, daar hoef ik toch niet over na te denken?” Zomaar een paar willekeurige redeneringen die ik hoor tijdens gesprekken met ondernemers.

Een professionele website is belangrijk, als centraal punt, om te verkopen, om mensen te triggeren om contact met je op te nemen enz. Om gevonden te worden is er meer nodig dan alleen een website en iemand voor de sales.  Nu en zeker ook in de toekomst zullen we meer en meer online zoeken naar die ondernemers/ondernemingen die bij onze zoekvraag passen? Veel ondernemers worstelen met het digitale tijdperk en verwachten (lees: hopen) dat de klant hen ook in de toekomst weet te vinden. Om die kans te vergroten is het goed na te denken over de kracht van online marketing en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen. En te beseffen dat communicatie een steeds belangrijker onderdeel van het verkoopproces is.

Meer online zichtbaarheid, hoe doe ik dat dan?

“Maar betekent dat dan dat ik hele dagen zichtbaar moet zijn op social media?” Nou nee, maar je kunt er over nadenken wat wel werkt voor jouw klanten. Want daar gaat het uiteindelijk om. Dat jouw klant je ziet op het moment dat hij je nodig heeft.

Maar wie is eigenlijk jouw klant? Vroeger was dat duidelijk, de klant kwam langs en je leerde de klant en diens behoeften in de loop der jaren vanzelf kennen. Tegenwoordig oriënteren (potentiele) klanten zich meer dan 50% online en nemen pas een beslissing nadat ze zich uitgebreid hebben laten informeren. Doen ze dat dan bij jou of komen ze in plaats daarvan jouw concurrent online tegen? De nieuwe generatie klanten zijn opgegroeid met Internet en zijn veel minder loyaal naar de lokale leveranciers. Daarom wordt het meer en meer belangrijk om serieus te werken aan je online zichtbaarheid ter ondersteuning van jouw verkoopproces. Zorg ervoor dat jij in de top 3 bij jouw potentiële klanten komt, zodat ze met jouw in gesprek gaan.

Breng je klant en zijn behoeften in beeld

En daar begint het dus mee, (opnieuw) kijken naar wie eigenlijk jouw klant is, welke behoeften hij heeft en welke informatie de klant nodig heeft om zijn keuzes op te baseren. Aan de invulling van die behoefte kun jij waarschijnlijk voldoen vanuit jouw expertise. De vraag is meer of de klant ook daadwerkelijk bij jou als expert aanklopt. Ben jij zichtbaar genoeg? Komt jouw expertise voldoende tot zijn recht?

Als je weet wie jouw klant is en waar hij behoefte aan heeft, dan kun je erover nadenken hoe en wanneer je deze behoefte in kunt vullen. Waar zoekt je klant, waar wil hij jou tegenkomen? Investeer in een plan van aanpak, zodat je heel gericht je pijlen kunt gaan richten op jouw klant. Zodat jouw dienst of product de juiste aandacht krijgt en wordt gezien op het juiste moment.

Wil jij jouw bedrijf laten groeien en weten welke rol online marketing daarin kan spelen? Maak vrijblijvend een afspraak met Echt Jopie – commercie goed geregeld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie