Industrie

Plannen monitoren

MKB

Plannen monitoren

Marketing communicatie monitoren en bijsturen

Jij of je team zijn enthousiast van start gegaan, een logisch gevolg van een goede voorbereiding. Iedereen weet precies wat er van hem of haar wordt verwacht. Kwaliteit en uitstraling zijn gewaarborgd. En je weet precies op welke parameters je kunt letten. Nu ga je monitoren en bijsturen om te kijken hoe je publiek reageert.

Zaaien en oogsten

Om maar even een paar aandachtspunten te noemen. Is de uitvoering goed gegaan? Worden de werkzaamheden binnen de afgesproken tijd uitgevoerd? Is de kwaliteit en uitstraling conform de branding en sluit deze aan bij de visie en missie van het bedrijf? Het zaaien is begonnen en dan komt een (soms) wat lastige fase. Afwachten hoe de reacties zijn op je communicatie-uitingen. Hoe verloopt de interactie en de conversie van jouw ingezette communicatie?

  • Waar wordt er wel en waar niet op gereageerd
  • Gaat je doelgroep al groeien of
  • Ontstaat de verwachte conversie al?
  • Statistieken volgen van je socials, je website en je verkooptools

Zorg voor een passende frequentie om de ingezette acties te monitoren. Bijvoorbeeld door een vast moment in je agenda in te plannen.

Het bouwen van relaties kost tijd

Verwacht niet direct na enkele weken al een groots resultaat. Afhankelijk van de fase van je e-business vraagt het bouwen aan vertrouwen tijd. To Know, to like, to trust is niet voor niets een gevleugelde marketinguitspraak. Geef je uitvoerende medewerkers en je relaties de tijd om te bouwen aan vertrouwen. Nieuwe relaties zullen reageren als ze je beter leren kennen, je leuk vinden en vervolgens gaan vertrouwen.

Consequent en consistent naar resultaat

Zodra je volgens een gedegen plan hebt gekeken naar de kansen en mogelijkheden en het DNA van je bedrijf en je doelgroep goed in kaart hebt gebracht. Staat niets het resultaat van je professionele en eenduidige communicatie meer in de weg. Nu is het een kwestie van volhouden, blijven zaaien, observeren, bij sturen én oogsten maar. Jij bent er klaar voor.

Kom maar op met die conversie

Wil jij ook een sterk plan dat werkt. Zorg dan voor een goed communicatieplan, consequente implementatie en blijf monitoren. Laat het me snel weten. Het beste moment om te starten is NU.

Wil je kennismaken? Maak een vrijblijvende afspraak.
En we schijnen een helder licht op jouw marketing.

VERKOOPKANSEN VEGROTEN

Bedrijven hebben hun mogelijkheden in de markt vaak helder in kaart. Dan is het zonde als je potentieel niet ten volle wordt benut en verkoopkansen blijven liggen. Om dat te realiseren hanteren we 4 belangrijke onderdelen in jouw verkoopmachine;
Regelmatig ontvangen we van technische bedrijven aanvragen omdat ze het lastig vinden te kiezen in de snelle ontwikkelingen van (online) verkoopmiddelen. Zo zien we dat sales- en marketingafdelingen soms nog onvoldoende op elkaar afgestemd zijn of dat relatiebeheer nog beter kan. Door kansen te pakken en (online) signalen vroegtijdig te signaleren ben je in staat om klanten te helpen in hun aankoopproces.

Relatiebeheer efficiënt organiseren

Online middelen efficiënt inrichten voor jouw doelgroep