Kom gemakkelijker bij nieuwe klanten aan tafel

Kom gemakkelijker bij nieuwe klanten aan tafel 

Als ik maar eenmaal met mijn klanten aan tafel zit dan komt het wel goed. Maar ehh… hoe kom ik met hen aan tafel? Het vinden en behouden van klanten is een continue uitdaging voor ieder technisch MKB-bedrijf dat wil groeien. Je bedrijf ontwikkelen door online en offline marketing helpen je zichtbaar te worden en dat versterkt het vertrouwen van jouw zakelijke omgeving.

Een goed communicatieplan geeft je richting

Aan je naamsbekendheid werken met een goed communicatieplan geeft je een duidelijke richting. Je gaat consequent werken aan het bereiken van je doelgroep. Daarvoor is het wel nodig om goed te weten wie dat zijn en vooral wie jij zelf bent. Heb jij een duidelijke missie en visie, weten je medewerkers precies waar het bedrijf voor staat, weten je klanten waarvoor ze bij je terecht kunnen?

Mijn IDEE van marketingcommunicatie

Samen gaan we werken aan een goed plan van aanpak. We gaan kijken waarvoor je bedrijf staat en of dat nog klopt bij de ontwikkelingen die je al hebt doorgemaakt. Wie is precies je klant en waarom kopen ze bij jou? Vervolgens gaan we aan de slag met het uitwerken van een plan van aanpak. Marketingcommunicatie inzetten om je klant te bereiken. We stellen duidelijke doelen en monitoren deze ook. Zo krijg je duidelijke handvatten om je communicatie klantgericht en praktisch aan te pakken. In vier heldere stappen brengt mijn IDEE van marketingcommunicatie je gemakkelijker in gesprek met nieuwe opdrachtgevers.

Mijn IDEE van marketingcommunicatie:

I  = Identiteit

D = Doelgroep

E = Effectieve boodschap en uitstraling

E = Efficiënt inzetten van jouw plannen (implementatie).

Herken jij je in het volgende? 

“Wij werken hard, hebben tevreden klanten maar toch zie ik mijn bedrijf niet ontwikkelen zoals ik dat wil”. Denk dan eens na over het nut en noodzaak van een goed marketingcommunicatieplan. Duidelijke communicatie die ervoor zorgt dat jij bij nieuwe klanten aan tafel komt of dat nieuwe relaties jou gaan benaderen om kennis te maken.  Een goed marketingcommunicatieplan werkt.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen om met nieuwe klanten aan tafel te komen. Schrijf je reactie onder deze blog of stuur een persoonlijk bericht om samen een kopje koffie te drinken.

Echt Jopie – commercie goed geregeld.

Jopie Bijl

06-23229140

Samen laten we jouw commercie groeien.

PS. In mijn volgende blog vind je nieuwe tips om met marketingcommunicatie meer klanten te bereiken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie