Ik sta voor eerlijke marketingcommunicatie

Eerlijke marketingcommunicatie

Bereik meer met je huidige marketingbudget. Ondernemers zijn zich bewust dat online marketing een belangrijke rol speelt om klanten te bereiken. Onderschat naast de middelen die je kiest ook het belang van het verhaal dat jij gaat communiceren niet. Waarmee help jij je klant, wat los jij voor ze op en waarom is dat nou net jouw passie. Waarmee maak jij het verschil en moeten ze hiervoor bij jouw bedrijf zijn? Onnodig dure abonnementen helpen je daar niet bij. Er zijn vaak veel gunstige alternatieven. Investeer je in een tool of in het maken van een goed verhaal?

Denk goed na over een aanpak die past bij de mogelijkheden binnen je bedrijf. Met duidelijke doelen, wat de te verwachten kosten zijn en wat deze investeringen je gaan brengen. Voorkom onnodig dure marketingmiddelen maar neem de tijd om een plan uit te werken zodat je duidelijk hebt welk verhaal jij wilt communiceren en ga daarmee aan de slag. Bedenk wat je wilt bereiken, wat daarvoor nodig is en welke tools nuttig voor je zijn.

Goede marketingcommunicatie hoeft niet duur te zijn

Communicatie kost tijd, stop daarom beter je energie in een krachtige boodschap die aansluit bij je doelgroep in plaats van in dure middelen. Zoek naar prettig geprijsde alternatieven en ga aan de slag. Echt resultaat komt tot stand door middel van een krachtig en authentiek verhaal, een mooie mix van middelen en een efficiënte inzet hiervan. Zorg ervoor dat iemand binnen je bedrijf het overzicht bewaakt en voldoende tijd krijgt om het overzicht te houden. Overweeg anders om met een externe partner te werken die je hierbij ondersteunt.

Meer bereiken met hetzelfde marketingbudget

Slimme verkopers maken soms dankbaar gebruik van de snelle (digitale) ontwikkelingen en door termen te gebruiken die niet voor iedereen dagelijkse kost zijn. Vraag daarom goed door wat hij of zij bedoeld. Schroom niet, de marketeer is in de meeste gevallen ook niet bekend met jouw specialiteit. In de praktijk zie ik te vaak ondernemers die enthousiast een dure tool of abonnementsvorm aanschaffen. Dat is natuurlijk prima maar bedenk vooral ook hoe je deze gaat inzetten en wat je ervan verwacht. Denk daarnaast na of er voldoende uitvoeringskracht is om de ingeslagen weg vast te houden.

Vijf handige tips, om direct te beginnen

Hieronder vind je een vijftal tips die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren als basis voor een goed plan van aanpak;

  • Waar heeft je klant écht behoefte aan?
  • Hoe speel jij met je bedrijf op zijn behoefte in?
  • Waarmee maakt jouw onderneming het verschil, volgens jouw klanten?
  • Op welke kanalen en met welke middelen zoekt de klant jouw informatie?
  • Meet de prestaties van je website en overige communicatiemiddelen voordat je start, zodat je een 0-meting hebt als uitgangspunt.

Tot slot, stop de ingezette koers niet na enkele maanden

Investeren in communicatie? Graag, maar doe het doordacht zodat jij niet de volgende ondernemer wordt die communicatie ziet als geldverspilling. Het inzetten van de juiste on- en offlinemiddelen met een consequente boodschap is namelijk noodzakelijk om met je bedrijf in beeld te komen en te blijven. Communicatie om naamsbekendheid of leads te genereren vraagt tijd. Stop niet als je plan niet direct werkt maar ga kijken wat je kunt verbeteren, stuur bij waar nodig en houd vol.

Nog meer tips?

Twijfel je nog wat jij kun doen om je klant te bereiken of is communicatie niet jouw specialiteit? Kom gerust eens langs om een uurtje gratis te sparren. Kennismaken is namelijk niet alleen heel gezellig bij ‘Echt Jopie’ maar je krijgt gegarandeerd een aantal tips mee naar huis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie