Online marketingtools, de bomen en het bos…

Online marketingtools, doel of middel?

Als ondernemer ontmoet ik veel ambitieuze mensen. Altijd vol enthousiaste en prikkelende ideeën om hun bedrijf te laten groeien. Maar toch, als het gaat om hun website of andere online marketingtools bemerk ik vaak nog behoorlijk wat gereserveerdheid. Geld wordt geïnvesteerd in een website, e-mail nieuwsbrieven worden ingezet alsof deze tools het hoogst doel zijn en er wordt ‘eens getest met social media’ (en even vaak wordt daar ook weer mee gestopt). En dan vraag ik me af, zijn online marketing tools nou een doel of een middel?

B2B ondernemer, zie jij door de bomen het bos nog?

Het (technisch) MKB is zich bewust van het feit dat ze meer online zichtbaar moeten worden en dat er vele online-mogelijkheden zijn. Geregeld worden ze overspoeld met een aanbod van mooie softwareprogramma’s. Allemaal heel simpel en de oplossing voor hun bedrijf volgens menig leverancier. En dat zijn het ook, stuk voor stuk mooie professionele programma’s. Maar is het ook wat jij nodig hebt om jouw specifieke doelgroep te bereiken?

Van weten naar doen

Veel ondernemers vinden marketing- en verkoopondersteunende processen helemaal niet zo leuk om te doen. Vaak wordt er onvoldoende tijd genomen of is er niet voldoende kennis aanwezig om systemen goed af te stemmen op de behoefte van het bedrijf en van zijn (potentiele) klant. Het goed inrichten van processen wordt door de hectiek van de dag vooruitgeschoven en zo wordt online zichtbaarheid een ondergeschoven kindje. Maar stel je je eens voor hoe mooi het zou zijn als tevreden klanten de ambassadeurs worden van jouw bedrijf.

Je klant zoekt je echt al online

Maak een goed online marketingplan dat werkt! Zorg dat onlinesystemen de aanjager van je verkoopproces worden. Zet in op de juiste onlinekanalen en voer dit plan door in de strategie van het bedrijf. Zo zorg je ervoor dat er goede kwaliteit leads worden gegenereerd. Online mond-tot-mondreclame werkt om jouw doel te bereiken.

Duidelijke stappen:

  • Onderzoek het (online) gedrag van je klanten
  • Maak een duidelijk implementatieplan
  • Richt onlinekanalen in met jouw herkenbare huisstijl
  • Blijf actief met kwalitatief goede content
  • Ga je kennis delen
  • Analyseer en stuur waar nodig bij.

Wil jij ook online zichtbaar worden, maar zie je door de bomen het bos niet meer?

Ik maak graag tijd om eens vrijblijvend samen te sparren.

Jopie Bijl

Echt Jopie – commercie goed geregeld

tel.nr.:06-23229140

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] niveau te werken aan online marketing? Of kies jij voor campagnematige acties? Wat je ook kiest online marketing begint bij je […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *