een professionele website

Een nieuwe website, hoe bepaal jij je keuze?

‘Ik kende een ‘toffe peer’ die mij wilde helpen met het maken van mijn website’. Zomaar een quote van een klant die bij het maken van zijn website dacht een goede partij te hebben gevonden. Nu enkele jaren later is de website gedateerd en betaalt hij nog jaarlijks een fiks bedrag voor een website die niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd.

Hoe kan dat toch?

Achteraf zijn ZZP’rs en MKB’rs vaak teleurgesteld over de kosten, de lay-out of het presteren van hun website. Hoe komt dat toch vroeg ik me af. Ik spreek veel websitebouwers, allemaal prettige hardwerkende mensen die een goede website willen en kunnen leveren aan hun klant. Waar gaat het mis? Ondernemers laten vaak een website maken omdat het een must is. Met de keuze van een ontwikkelaar verwachten ze veel werk uit handen te geven. Toch wordt er veel gevraagd van de verantwoordelijke contactpersoon binnen een bedrijf. Veel vragen en antwoorden waar ondernemers niet op voorbereid zijn. Hoe voorkom je teleurstellingen…

De grote C van communiceren

De websitebouwer kent zijn vakjargon… ‘Graag hoor ik van u wat uw doelstelling is, welk type website u wenst, wilt u de CMS zelf onderhouden, uitbreidingsmogelijkheden, hosting en domeinnaam, menustructuur’, en o ja, dan nog de content, niet te lang, niet te kort met de juiste zoekwoorden uit adwords enzovoorts. Voor het ontwikkelen van een website is behoorlijk wat communicatie nodig. Hiermee staat of valt het proces. De afstemming op jouw doelgroep, jouw wensen en jouw budget.

Tips voor een goede voorbereiding:

  • Bepaal het doel: branding, sales, informatief
  • Bepaal je doelgroep
  • Stem een heldere marketingboodschap in jouw huisstijl af
  • Maak een contentplanning
  • Bedenk welk budget je beschikbaar hebt.
  • Beslis wat je zelf kunt doen en wat je uithanden gaat geven

Een website bouwen blijft specialistisch werk en is mogelijk in diverse prijsklassen en hoeft dus niet ‘duur’ te zijn. Maak een vergelijk of neem iemand in de arm die de communicatie op een professionele manier voor je regelt.

Jopie Bijl

echtjopie.nl

Tel.nr.:06-23229140

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] als MKB ondernemer is online marketing een interessante optie om je doelgroep te bereiken. Met een goede website en een praktische online-planning kun je met een klein marketingbudget mooie contactmomenten […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *